Драгомир Драганов: Гласът на всеки русенец ще бъде отчетен правилно

0

Областният управител на Русе увери, че ще направи всичко възможно за недопускане на купен или корпоративен вот

За предстоящите парламентарни избори на 27 октомври в Русенска област се очаква доставката на 197 000 бюлетини. Тази информация бе споделена от областния управител Драгомир Драганов по време на среща с ръководството и членовете на Районната избирателна комисия (РИК) - Русе.

Драганов подчерта готовността на Областната администрация да реагира на всеки сигнал, свързан с изборния процес. Той заяви твърдото намерение на институцията да противодейства на опити за купуване на гласове или корпоративен вот.

"Много е важно хората от региона да знаят, че гласът им ще бъде отчетен правилно. Убеден съм, че ако те са убедени в това, то повече от тях ще отидат до урните на 27 октомври", сподели областният управител.

В срещата взеха участие и главният секретар на Областната администрация Ирена Тодорова, както и директорът на специализираната администрация Иваничка Банчева. Обсъдена бе необходимостта от предстоящо обучение на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) в региона. Това обучение ще бъде проведено от РИК с логистичната подкрепа на Областната администрация. Официалните данни сочат, че броят на членовете на СИК в региона е около 2800.

Областната администрация ще съдейства и при провеждането на обучителната кампания във всички общини от региона с демонстрационните машини за предстоящия вот.

Според последните данни, броят на секциите в областта се очаква да бъде 336, от които 324 ще бъдат постоянни. Предвиждат се още 7 подвижни и 5 допълнителни секции. В секциите с над 300 избиратели гласуването ще се проведе както с хартиени бюлетини, така и чрез машини за електронно гласуване, като изборът на метод ще зависи от предпочитанието на всеки гласоподавател. В секциите с по-малко от 300 души, както и в подвижните секции, ще се използват само хартиени бюлетини.

Очаква се бюлетините да пристигнат в Русе най-късно една седмица преди изборния ден. Броят им е напълно достатъчен за обезпечаване на гласуването във всички секции и за осигуряване на безпроблемното протичане на вота на 27 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Ето го пак този на снимката -...
    Ето го пак този на снимката - поредната ежедневна платена статия...
  • 2
    2
    Анонимен
    А дано!
  • 3
    1
    drunk
    Как точно ти, къде купуваш нон-стоп гласове на поразия в Две могили може да твърдиш това!!!! Ебаси наглостта и чудото.....а, и един стълб на БДЖ имаш да плащаш, пиянка!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари