Обучават членовете на СИК в "Арена Русе"

1
Участниците в обучението трябва да носят лист с личните си данни
Участниците в обучението трябва да носят лист с личните си данни Снимка: Областна администрация - Русе

Участниците в обучението трябва да носят лист с личните си данни

В навечерието на предстоящите избори, Русе се готви за мащабно обучение на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Събитието е планирано за 22 октомври от 18:00 часа и ще се проведе в зала "Арена Русе".

Организация и провеждане

Районната избирателна комисия (РИК) - Русе ще бъде отговорна за провеждането на обучението. Всички участници са инструктирани да носят със себе си лист, съдържащ важна лична информация - трите имена, ЕГН и номера на секцията, в която ще работят в изборния ден.

Областна администрация - Русе е осигурила залата за провеждане на обучението, демонстрирайки подкрепата си за изборния процес.

Акцент върху честността на изборите

Областният управител Драгомир Драганов отново подчерта важността на предприетите мерки за предотвратяване на купения и корпоративен вот, потвърждавайки ангажимента на администрацията към честността на изборния процес.

Разпределение на местата в СИК

Съгласно решение на РИК, общият брой на членовете на секционните избирателни комисии в региона ще бъде 2770, от които 972 ще заемат ръководни позиции. Разпределението на местата между политическите сили е както следва:

  • Най-голямата политическа сила: 841 места (324 ръководни)
  • ПП-ДБ: 485 места
  • Възраждане: 472 места
  • ДПС: 324 места (107 ръководни)
  • БСП: 324 места (88 ръководни)
  • ИТН: 324 места (78 ръководни)

Това разпределение отразява баланса между различните политически сили в региона и е ключово за осигуряването на прозрачност и справедливост в изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В училище:
- Госпожо, аз колко отсъствия имам?
- Ти пък кой си?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари