„Арена Русе“ е готова за предстоящите избори

0
Пресконференции ще информират за избирателната активност през целия ден
Пресконференции ще информират за избирателната активност през целия ден Снимка: Областна администрация - Русе

4 агенции ще извършват екзитпол в изборния ден

"Арена Русе" е готова за приемане на изборните протоколи.

Многофункционална спортна зала "Арена Русе" е напълно подготвена за седмите поредни парламентарни избори през последните три години, които ще се проведат на 27 октомври 2024 година. В спортното съоръжение ще се извършва приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати.

От Областната администрация в Русе съобщават, че залата ще бъде на разположение на Районната избирателна комисия до окончателното приключване на всички изборни мероприятия на 28 октомври 2024 година.

Строг контрол и медицинско обезпечаване

В "Арена Русе" са въведени всички необходими мерки за предотвратяване на конфликтни ситуации и струпване на граждани. Охраната се осъществява от Министерство на вътрешните работи - Русе, а на място ще дежурят специализирани автомобили на Спешна помощ и Пожарната.

График на пресконференциите

Районната избирателна комисия ще провежда пресконференции за обявяване на избирателната активност в Кръгла зала на Община Русе в следните часове:

  • 11:45 часа
  • 16:45 часа

Заключителната пресконференция е планирана за 21:00 часа в "Арена Русе", като достъпът на медиите ще се осъществява след представяне на журналистическа карта или включване в предварително одобрен списък от ръководството на съответната медия.

Мерки срещу изборни нарушения

Областният управител Драгомир Драганов информира, че са предприети всички необходими действия за гарантиране на честен и прозрачен вот. Областната администрация ще работи през целия изборен ден и ще приема сигнали за нарушения. Взети са специални мерки срещу купуване на гласове и корпоративен вот.

Социологически проучвания

Екзитпол проучванията в област Русе ще се извършват от четири социологически агенции - "Алфа Рисърч", "Галъп", "Тренд" и "Маркет линкс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари