Жълт код за опасно високи температури в 14 области на България

0
Предупреждение от първа степен е издадено за опасно високи температури
Предупреждение от първа степен е издадено за опасно високи температури

Предупреждение от първа степен е издадено за опасно високи температури

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен за опасно високи температури в 14 области на страната.

Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Ямбол и Сливен. Очаква се температурите да надхвърлят 35 градуса, като в някои райони могат да достигнат до 38 градуса.

През нощта времето ще бъде ясно със слаб вятър, предимно от изток. Утре се очаква слънчево и горещо време, като температурите ще продължат да се повишават. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, като по Черноморието ще бъдат по-ниски, а в София около 32°. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Времето в планините

В планините също ще бъде слънчево, като след обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, а на 2000 метра – около 20°.

Времето по Черноморието

По Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 30°, а температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Изгрев и залез на слънцето и луната

Слънцето в София изгрява в 5:56 ч. и залязва в 21:07 ч., като продължителността на деня е 15 часа и 11 минути. Луната изгрява в 6:57 ч. и залязва в 22:38 ч., като е в фаза един ден след новолуние.

Препоръчва се на гражданите да избягват продължителен престой на открито в най-горещите часове на деня и да пият много течности, за да се предпазят от топлинен удар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари