Международният конкурс "Северно сияние" засия за 28-ми път в Русе

0

Кметът Пенчо Милков се срещна с журито на популярния музикален конкурс

Доходното здание в град Русе се превърна в сцена на музикални таланти с началото на 28-ото издание на Международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен "Северно сияние". Събитието, което стартира на 4 октомври 2024 година, ще продължи до 6 октомври, привличайки вниманието на музикални експерти и любители на изкуството.

Кметът на община Русе, Пенчо Милков, проведе среща с членовете на журито, сред които са едни от най-ярките звезди на българската музикална сцена. Тони Димитрова, Ева Найденова от група "Тоника", композиторът и певец Хайгашод Агасян, както и Димчо Рубчев, диригент на Биг Бенд Русе, споделиха своите първи впечатления от конкурса.

Журито единодушно отбеляза високото ниво на изпълненията още от първия ден. Ентусиазмът на младите музиканти създава уникална атмосфера, която допринася за магията на "Северно сияние".

Маестро Вили Икономов, създател на конкурса, разкри интересни факти за историята на събитието. "Северно сияние" започна своя път преди 58 години под името "Млади таланти". До 2000 година конкурсът беше с национален характер, а след това отвори вратите си и за участници от чужбина", сподели той. Икономов подчерта уникалната възможност на журито да проследи развитието и израстването на младите таланти през годините.

Кметът Пенчо Милков изрази своята благодарност към членовете на журито за тяхната ангажираност и важната им роля в популяризирането на млади таланти. Той подчерта значението на подобни инициативи за културния живот на Русе и увери, че общината ще продължи да подкрепя проекти, които допринасят за развитието на младите артисти.

"Северно сияние" се утвърди като едно от най-очакваните музикални събития в календара на град Русе. Всяка година конкурсът събира млади изпълнители и популярни имена от музикалната сцена, създавайки уникален мост между поколенията и различните музикални стилове.

Конкурсът не само предоставя сцена за изява на млади таланти, но и играе ключова роля в съхраняването и популяризирането на българската музика. Чрез своя международен характер, "Северно сияние" допринася за културния обмен и поставя град Русе на музикалната карта на Европа.

Очаква се финалът на конкурса, който ще се състои на 6 октомври 2024 година, да привлече широка публика и да разкрие нови звезди на музикалния небосклон. Жителите и гостите на Русе имат уникалната възможност да станат свидетели на раждането на нови таланти и да се насладят на разнообразието от музикални изпълнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари