Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция

0
Много румънски туристи пътуват за Гърция
Много румънски туристи пътуват за Гърция Снимка: Областна администрация - Русе / Архив

Много румънски туристи пътуват за Гърция

Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) - Министерство на вътрешните работи (МВР) съобщава за интензивен трафик на няколко ключови гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) с Румъния и Гърция. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

Ситуация на румънската граница

На границата с Румъния се наблюдава засилен трафик за товарни автомобили на изход при ГКПП "Кардам" и ГКПП "Никопол". Основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе налага временна организация на движението. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба.

За да се облекчи натоварването, ГДГП препоръчва на шофьорите в региона да обмислят използването на алтернативни пунктове:

  • ГКПП "Силистра"
  • ГКПП "Кардам"
  • ГКПП "Дуранкулак"
  • ГКПП "Кайнарджа" (работно време: 8:00 - 20:00 часа)
  • ГКПП "Крушари" (работно време: 8:00 - 20:00 часа)

Важно е да се отбележи, че през ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари" не се допуска преминаването на товарни автомобили.

Гръцка граница под напрежение

На границата с Гърция се отчита интензивен трафик за товарни автомобили на изход при ГКПП "Кулата". Поради значително увеличения брой преминавания на румънски туристи през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", ГДГП предлага използването на алтернативни пунктове с по-ниска натовареност:

  • За пътуващи към Солун, Кавала и Халкидическия полуостров: ГКПП "Илинден" вместо ГКПП "Кулата"
  • За дестинации в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос: ГКПП "Златоград" вместо ГКПП "Маказа"
  • За пътуващи към Александруполис: ГКПП "Капитан Петко войвода"

Важно е да се отбележи, че през ГКПП "Маказа", ГКПП "Златоград" и ГКПП "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

Нормален трафик на останалите граници

Трафикът се определя като нормален на всички ГКПП на границите със Сърбия, Турция и Република Северна Македония.

Модернизация на ГКПП "Гюешево"

От 26 август 2024 година на ГКПП "Гюешево" започна изпълнението на дейности по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз. Предстои демонтаж на кабините за гранични проверки на товарни автомобили и замяната им с нови. Временно движението на товарните автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили, което може да доведе до известни затруднения при преминаването през този пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари