Интензивен трафик на границите с Румъния и Гърция

0
Летен наплив на румънски туристи създава опашки на българо-гръцката граница
Летен наплив на румънски туристи създава опашки на българо-гръцката граница Снимка: БГНЕС / Архив

Летен наплив на румънски туристи създава опашки на българо-гръцката граница

Главна дирекция "Гранична полиция" - Министерство на вътрешните работи (МВР) съобщава за интензивен трафик на няколко ключови гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) с Румъния и Гърция. Информацията, актуална към 06:00 часа, разкрива натоварена ситуация за товарни превозни средства на изход от България към Румъния през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам".

На южната граница, ГКПП "Кулата" отчита засилен поток от леки автомобили, напускащи страната в посока Гърция. Тази тенденция се дължи на значително увеличения брой румънски туристи, пътуващи към и от гръцките курорти през територията на България.

В светлината на тази ситуация, от Гранична полиция препоръчват на пътуващите да обмислят използването на алтернативни гранични пунктове по българо-гръцката граница. Тези по-малко натоварени ГКПП предлагат възможност за по-бързо преминаване и могат да спестят ценно време на пътниците.

Междувременно, на Дунав мост при град Русе се извършва мащабен ремонт на българския участък. Въведена е временна организация на движението, която ограничава трафика до една лента. Преминаването се регулира чрез светофарна уредба и се осъществява на пропускателен режим, което може да доведе до допълнителни забавяния.

За разлика от натоварената ситуация на румънската и гръцката граница, трафикът към Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция се движи с нормална интензивност на всички гранични пунктове.

Тази информация е от ключово значение за пътуващите, особено в контекста на летния туристически сезон, когато много хора планират своите трансгранични пътувания. Препоръчително е шофьорите да следят актуалната информация за състоянието на граничните пунктове и да планират маршрутите си съобразно текущата ситуация, за да избегнат неочаквани забавяния и да осигурят комфортно и безпроблемно пътуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари