Събота ще ни зарадва с температури до 34 градуса

0
Слънчева събота, дъждовна неделя: Какво ни очаква през уикенда?
Слънчева събота, дъждовна неделя: Какво ни очаква през уикенда?

Слънчева събота, дъждовна неделя: Какво ни очаква през уикенда?

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира динамично време през следващите дни. Очакват се значителни промени в температурите и валежната обстановка в различните части на страната.

Нощта ще бъде предимно ясна и тиха, с минимални температури между 11 и 16 градуса по Целзий. В столицата София термометрите ще отчетат около 12 градуса. След полунощ и в ранните сутрешни часове жителите на Източна България могат да очакват ниска облачност и мъгли.

Утрешният ден ще зарадва много хора със слънчево време в цялата страна. Вятърът ще бъде слаб, като в източните райони ще се усили до умерен от югоизток. Максималните температури ще достигнат между 29 и 34 градуса, а в София - около 30 градуса, а в Русе - около 34 градсуа. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от обичайното за сезона и ще продължи да спада през деня.

Черноморието също ще се радва на предимно слънчево време, въпреки вероятността от сутрешна мъгла и ниска облачност на места. Вятърът ще бъде до умерен от югоизток. Максималните температури ще се движат между 23 и 25 градуса, а морската вода ще е с температура 22-23 градуса. Очаква се вълнение на морето от 2 до 3 бала.

Планинските райони ще предложат чудесни условия за туризъм със слънчево време и слаб до умерен вятър от запад-югозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне около 26 градуса, а на 2000 метра - около 18 градуса.

Значителна промяна в метеорологичната обстановка се очаква в неделя. Вятърът в Западна и Северна България ще се преориентира от северозапад и ще се усили, носейки със себе си студен въздух. Облачността бързо ще се увеличава от запад на изток, като на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Специалистите предупреждават за вероятност от локални значителни количества валежи.

Температурите в неделя следобед ще варират в широки граници - от 16-18 градуса в западните райони до 28-30 градуса в Горнотракийската низина. Вечерта валежите ще обхванат и източните райони на страната, където вятърът временно ще премине в посока север-североизток. През нощта срещу понеделник се очакват интензивни валежи в Централна Северна и Североизточна България, но те ще започнат да отслабват от запад.

В понеделник източната половина на страната ще бъде под влияние на облачно, ветровито и дъждовно време. В западната част валежите ще спрат, облачността ще започне да намалява, а вятърът ще отслабне. Температурите ще останат сравнително постоянни през деня, като максималните стойности ще бъдат с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предходните дни.

Тази динамична прогноза за времето подчертава необходимостта гражданите да следят внимателно метеорологичните бюлетини и да се подготвят за бързо променящите се атмосферни условия през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари