Рязка промяна във времето очаква България

0
Летни температури в края на седмицата, последвани от рязко застудяване
Летни температури в края на седмицата, последвани от рязко застудяване

Летни температури в края на седмицата, последвани от рязко застудяване

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предупреждава за предстоящи резки промени във времето през следващите дни. Според експертите, в четвъртък и петък ще се радваме на слънчево време и високи температури, достигащи до 29 градуса Целзий в някои части на страната.

В четвъртък времето ще бъде предимно слънчево в цялата страна. Очаква се слаб югозападен вятър. Максималните температури ще варират между 24 и 29 градуса Целзий, като в столицата София се очакват около 24 градуса.

Черноморското крайбрежие също ще се радва на слънчево време. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат в диапазона 20-24 градуса Целзий. Температурата на морската вода ще се задържи между 21 и 22 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо - 1-2 бала.

Планинските райони няма да останат по-назад с хубавото време. Там също ще преобладава слънчево време със слаб до умерен вятър от запад-югозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще достигне около 18 градуса, а на 2000 метра - около 12 градуса Целзий.

Промяната във времето ще започне в петък, когато се очаква увеличаване на облачността. В Западна България са възможни валежи на места. Въпреки това, температурите ще останат сравнително високи до следобед, когато с промяната на посоката на вятъра от северозапад ще започне захлаждане.

Прогнозата за събота е за продължаващи валежи, които ще се разпространят на изток. Съществува повишена вероятност за значителни валежи в Централна и Източна България. Вятърът от северозапад временно ще се усили, а в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток. Очаква се валежите да спрат до вечерта, а вятърът да отслабне.

НИМХ предупреждава, че температурите ще продължат да се понижават през уикенда, което ще доведе до чувствително застудяване в сравнение с летните температури от четвъртък и петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари