Община Русе улеснява издаването на транспортни карти за учениците

0

Мащабни ремонти и изграждане на нови образователна база в града

В навечерието на новата учебна година, ръководството на град Русе проведе традиционната си среща с представители на образователната общност. Форумът събра директори на детски градини, общински и държавни училища, експерти и синдикати, за да обсъдят приоритетите и предизвикателствата пред образованието в крайдунавския град.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, откри събитието с акцент върху важността на диалога между местната власт и образователните институции. "Разговорите с директори винаги ме обогатяват, тъй като те имат опит в грижата за хората", сподели Милков, подчертавайки ролята на общината в подкрепата на образователния процес.

Дигитализацията и съвременните технологии бяха посочени като ключови фактори за стимулиране на любознателността у децата. В същото време, заместник-кметът Димитър Недев призова за внимателно балансиране на технологиите в класната стая, позовавайки се на препоръките на Световната здравна организация за ограничаване употребата на смартфони.

Началникът на Регионалното управление на образованието, д-р Росица Георгиева, изтъкна значимостта на подкрепата от страна на Община Русе за образователните институции. "Личната ангажираност на кмета за мен е достатъчно условие за подобряване на образователния процес", заяви д-р Георгиева.

Инфраструктурни подобрения и спортни инициативи

Заместник-кметът Енчо Енчев представи амбициозна строителна програма, насочена към подобряване на образователната инфраструктура в града:

  • Започва строителството на нов физкултурен салон в Основно училище "Никола Обретенов"
  • Активизират се проектите в Средно училище "Васил Левски" за нов корпус и спортна зала с басейн
  • Предстои ремонт на Основно училище "Отец Паисий"
  • Напредват процедурите по ремонта на Детска градина "Слънце"
  • Завършена е реконструкцията на Детска градина "Радост", с планове за разширяване

Енчев сподели и иновативна идея за създаване на ученически отбори по гребане с драконови лодки, свързвайки я с предстоящото Световно първенство през септември 2025 година в лесопарк "Липник". Общината се ангажира да организира тренировъчния процес и провеждането на състезания за ученици.

Транспортни улеснения и социални инициативи

За улесняване на родителите и учениците, общината въвежда нова система за издаване на транспортни карти. Процесът ще включва фотографиране на учениците директно в класните стаи и централизирано изготвяне на картите от общината. Тази инициатива цели да увеличи броя на децата, използващи градския транспорт.

Представители на Общинския младежки дом напомниха за продължаващото записване в Младежкия гвардейски отряд, мажоретния състав "Екстрийм" и танцово студио "Зора", предоставяйки допълнителни възможности за извънкласни дейности.

Срещата затвърди ангажимента на местната власт към образованието, съчетавайки технологични иновации, инфраструктурни подобрения и нови спортни инициативи за създаване на по-добра образователна среда в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари