Земетресение разлюля в района на Серес

0
Сеизмична активност събуди пограничните райони между България и Гърция
Сеизмична активност събуди пограничните райони между България и Гърция

Сеизмична активност събуди пограничните райони между България и Гърция

Според данните, предоставени от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (НИГГГ-БАН), земетресение е регистрирано в 06:23 часа тази сутрин. Епицентърът на труса е локализиран на около 15 километра от град Серес, Гърция, в непосредствена близост до българо-гръцката граница.

Сеизмолозите от НИГГГ-БАН определиха магнитуда на земетресението като 3.0 по скалата на Рихтер. Въпреки че този магнитуд се счита за относително слаб, трусът е бил достатъчно осезаем, за да бъде регистриран от сеизмичните станции и усетен от част от местното население.

Интересен факт е дълбочината на земетресението, която според експертите е била 15 километра под земната повърхност. Тази дълбочина се счита за плитка, което обяснява защо трусът е бил усетен въпреки сравнително ниския си магнитуд.

Към момента на публикуване на тази информация, няма постъпили данни за нанесени материални щети или пострадали хора в резултат на земетресението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари