60 лева излиза 50 килограма кисело зеле за зимата

0
60 лева излиза 50 килограма кисело зеле за зимата
60 лева излиза 50 килограма кисело зеле за зимата Видео: NOVA

Сушата и оскъдните валежи са довели до по-слаба реколта

Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени производителите на зеле тази година, цената на любимата българска зимна храна остава стабилна. Сушата и оскъдните валежи са довели до по-слаба реколта в сравнение с миналата година, но това не се е отразило значително на пазарните цени.

В живописното планинско градче Банско, известно предимно с туристическата си индустрия, Митко Балтов се отличава със своето зеленчуково стопанство. Освен зеле, той отглежда и други зеленчуци като карфиол, картофи и цвекло. Балтов споделя опита си от тази трудна година: "Беше без никакви дъждове тия месеци и колкото и да се опитвахме да ги дъждуваме, самото растение спира да расте. И има някакъв добив, но не е това, което трябва да е".

Въпреки предизвикателствата, Балтов е успял да изгради стабилна клиентска база сред местното население. Неговата продукция се продава директно от дома му, като с годините е спечелил доверието на банскалии, които предпочитат да купуват зеле именно от него.

На пазара в момента цената на зелето варира между 0,80 и 1,00 лев за килограм. Интересното е, че въпреки по-слабата реколта, няма значително повишение на цените в сравнение с миналата година. Самият Балтов изразява задоволство от текущите цени.

За жителите на Банско тази цена изглежда приемлива. При направените изчисления става ясно, че за приготвянето на 50 килограма кисело зеле, което е обичайно количество за едно домакинство, разходите няма да надвишат 60 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари