Температурите скачат до 35 градуса

0
Очаква ни предимно слънчев ден с краткотрайни валежи
Очаква ни предимно слънчев ден с краткотрайни валежи

Очаква ни предимно слънчев ден с краткотрайни валежи

През нощта времето ще бъде ясно и почти тихо, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца, като през деня ще се понижи леко.

Очаква се утре времето да бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купеста облачност. На места в планинските и източни райони е възможно да превали краткотраен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен, идващ от изток-североизток. Максималните температури ще варират между 30° и 35°, като в София ще достигнат около 31°.

По Черноморието сутринта ще бъде слънчево, но следобед над северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, което може да доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от североизток-изток, с максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода ще бъде между 25° и 27°, а вълнението на морето ще се задържи около 2 - 3 бала.

В планините се очаква предимно слънчево време, но следобед ще има временни увеличения на облачността. На изолирани места в Рило-Родопската област и Стара планина е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще бъде умерен от североизток, а максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

Прогнозата за четвъртък и петък предвижда предимно слънчево време сутринта, като следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни валежи на места, като в четвъртък валежите ще бъдат концентрирани главно в планинските райони, а в петък на повече места в Западна и Централна България. Вятърът ще бъде предимно слаб от изток, като на места временно ще стихва. Температурите постепенно ще се понижават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари