Български граничари простреляха мъж на границата с Румъния

0
Незаконно преминаване на Дунава: Румънски граждани задържани при опит за кражба на дърва
Незаконно преминаване на Дунава: Румънски граждани задържани при опит за кражба на дърва

Незаконно преминаване на Дунава: Румънски граждани задържани при опит за кражба на дърва

Сериозен инцидент се разигра на българо-румънската граница, при който един румънски гражданин беше ранен, а друг - задържан от българските власти. Случаят повдига въпроси за граничната сигурност и незаконните дейности в региона.

Според информация, разпространена от румънската телевизия PRO TV, двама румънски граждани - баща и син, са били заловени от българската полиция при опит за кражба на дърва на територията на България. Инцидентът е станал, след като двамата нелегално са преминали река Дунав.

Българските власти съобщават, че румънците са планирали да преминат границата през нощта с каруца, възползвайки се от ниските води на река Дунав в определен участък. Патрулиращи български полицаи са забелязали нарушителите, което е довело до напрегната ситуация.

При опита за задържане, ситуацията е ескалирала, принуждавайки българските служители да използват огнестрелно оръжие. В резултат на това, 49-годишният баща е получил огнестрелна рана в областта на главата. Медицински екипи определят състоянието му като тежко.

Пострадалият е транспортиран първоначално с линейка от Турну Мъгуреле до болницата в Александрия. След преглед, лекарите са взели решение за спешно прехвърляне на пациента в университетската болница в Букурещ за по-нататъшно лечение.

20-годишният син на пострадалия е задържан на място от българската полиция. В момента той се намира под стража на територията на България, където ще бъде подложен на разпит и ще се проведе разследване на инцидента.

Случаят се разследва от Гранична полиция като престъпление, свързано с незаконно преминаване на държавната граница. Според румънското законодателство, ако бъдат признати за виновни, двамата нарушители могат да получат наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца до 3 години или да им бъде наложена глоба. Допълнително, те могат да носят отговорност за нарушения по горския кодекс.

Този инцидент повдига сериозни въпроси относно сигурността по българо-румънската граница и необходимостта от засилени мерки за предотвратяване на подобни незаконни дейности. Той също така подчертава рисковете, свързани с опитите за нелегално преминаване на граници и извършване на престъпления в чужда държава.

Властите от двете страни на Дунав вероятно ще засилят сътрудничеството си, за да предотвратят подобни инциденти в бъдеще и да гарантират сигурността на граничната зона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    малоумна работа в цигания дърва не останаха ли, че трябваше да рискува първо да преминава границата, второ - за да краде дърва, има нещо друго тука 100%
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари