Професионални и хоби сладкарски принадлежности в магазин Drebisimo.com

0
Сладкарските принадлежности - тайното оръжие на съвременната домакиня
Сладкарските принадлежности - тайното оръжие на съвременната домакиня

Сладкарските принадлежности - тайното оръжие на съвременната домакиня

Принадлежностите за подготвяне на сладкиши, торти и печива, са едни от най-любимите инструменти в кухнята на всяка добра домакиня и на професионалния майстор сладкар или пекар.

Докато навремето за приготвянето на различни сладки и тестени изкушения са се използвали основно подръчни средства и фантазия, в съвременния свят има всевъзможни сладкарски принадлежности за оформяне, рязане, намазване, приготвяне, печене и декорация.

Истинска наслада за очите е да видиш красиво декориран сочен къпкейк, курабийки, бисквитки, торти...изкушаващи и същевременно толкова перфектни, че да ти е жал да ги опиташ.

Едни от най-често изполваните аксесоари за направата на изделия от тесто и сладкиши, са резачките, шпатулите и лопатките за оформяне и декорация.

Резачките за тесто са многообразни по своето приложение и ефективност. С тях можете да оформите неустоима българска погача, да направите вкусни соленки с вълнообразен борд, гризини с различна форма, както и красива мрежа за ароматния малинов пай.

Идват празници – какво по-уникално за подарък и украса на празничната маса от домашно изпечени коледни, великденски и тематични курабийки. Оформете с подходящи форми и печати за тесто, декорирайте с фондан и захарна глазура или ги оставете просто така - ухаещи само на мед, ванилия и канела. Простичка задача, в която можете да включите и децата си, за повече положителни емоции и истинско удовлетворение от свършената работа.

Хапва ви се сладичко или очаквате гости за семейното тържество? Няма проблем!

Добре изглеждащият и най-вече вкусен сладкиш е съвкупност от блат, крем или сметана, деликатен сироп и за акцент красива декорация. За да постигнете наистина неустоим резултат освен добра рецепта, по възможност от онези записани в старите тефтери, са ви нужни отново сладкарските помощници. С универсалните сладкарски шпатули и лопатки ще нанесете равномерно избрания пълнеж, ще украсите и ще създадете съвършен завършен вид на вашата торта или сладкиш. А накрая сервирайте перфектното парченце сладост в стария семеен тортен сервиз на баба ви и ще оставите гостите си удивени и цъкащи с език.

И в заключение...

Помнете, че нищо не прави толкова добро впечатление, колкото добре подредената и уютна трапеза. Дори и да не ви се получат съвсем идеални печивата и сладкишите, винаги може да създадете топла атмосфера с нежна покривка, красив български порцелан и усмивка. За безценни споделени мигове с любими хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари