Рецидивист нападна полицаи при опит за бягство в София

0

Заподозреният за разпространение на дрога е изхвърлил раница с над 100 грама марихуана и 1400 лева в брой

Специализирана операция на столичната полиция завърши с арест на опасен рецидивист и изземване на наркотици.

В рамките на специализирана операция за опазване на обществения ред около учебните заведения, проведена от служители на Четвърто районно управление в София, беше задържан 32-годишен рецидивист. Инцидентът се разигра снощи около 18:30 часа на булевард "Арсеналски" в столицата.

Хронология на събитията

Автопатрул забелязал трима мъже със съмнително поведение пред жилищна кооперация. При опит за проверка, заподозрените се опитали да избягат, като един от тях, движейки се с велосипед, изхвърлил раница в тревата.

Двама районни инспектори се притекли на помощ на автопатрулния екип. При опита за задържане, велосипедистът оказал яростна съпротива, нанасяйки удари по лицето на полицайка и по тялото на друг служител.

Задържане и иззети доказателства

След упорита борба, 32-годишният мъж е арестуван. В изхвърлената от него раница са открити над 100 грама марихуана и 1400 лева в брой. Задържаният е известен на органите на реда с множество криминални прояви, включително грабежи, престъпления, свързани с наркотици, кражби и шофиране след употреба на упойващи вещества.

Заедно с него са задържани и другите двама участници в инцидента - на 34 и 22 години, които също имат криминално минало.

Последствия за пострадалите служители

Полицейските служители, участвали в ареста, са получили медицинска помощ. Полицайката е диагностицирана с комоцио и рана на лявото око, докато колегата ѝ е получил разкъсване на мускулни влакна на лявата предмишница.

Правни последствия

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по член 354А и член 131 от Наказателния кодекс. Тези разпоредби се отнасят съответно за притежание на наркотични вещества и за нанасяне на телесна повреда на служители при изпълнение на служебните им задължения.

Предстои доклад на събраните материали да бъде представен на Софийската градска прокуратура за по-нататъшно процесуално развитие на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари