Пожарникари рязаха ламарини, за да извадят пострадалия шофьор на булевард "Липник"

0
46-годишният мъж остава заклещен след удара в дърво
46-годишният мъж остава заклещен след удара в дърво Снимка: Русе Медиа

Огнеборците в областта реагираха на още два сигнала през изминалото денонощие

Тежък пътен инцидент блокира движението на булевард "Липник" в Русе вчера по обед.

Лек автомобил се деформира след удар в дърво. Шофьорът остава заклещен във "Фолксваген"-а. Наложила се е намесата на огнеборците, за да бъде изваден.

Хронология на събитията

Според информация от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе, сигналът за произшествието е постъпил в 11:44 часа. Екип от Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) незабавно е бил изпратен на място.

Спасителна операция

Пристигналите на място пожарникари са се изправили пред предизвикателството да освободят затиснат водач в лек автомобил. За извършването на тази деликатна операция е била използвана специализирана хидравлична техника за рязане и разпъване. Благодарение на бързата и професионална намеса на спасителния екип, пострадалият е бил успешно изваден от автомобила и предаден на медицинските екипи от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП).

Продължителност на инцидента

Спасителната операция е продължила до 12:20 часа, като за този период движението в района е било сериозно затруднено. Общата продължителност на инцидента - от получаването на сигнала до приключването на спасителните действия - е била 36 минути.

Други инциденти в региона

В отчета на РДПБЗН - Русе за изминалото денонощие са отбелязани още два инцидента:

  1. В село Дряновец, от 15:00 до 16:45 часа, два екипа от РСПБЗН-Бяла са се справили с горене на отпадъци от слама на площ от 10 квадратни метра. Инцидентът е бил предизвикан от детска игра с огън, но за щастие няма пострадали.
  2. През нощта, между 01:55 и 02:25 часа, служители от Първа РСПБЗН са потушили пожар в строителни отпадъци и суха растителност на улица "Генерал Радецки" в Русе.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Фффффф
    Убиец на пътв!!!! Че и пожарна и линейка му изпращат!!!! Да мре изрода!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари