Камала Харис влезе в остър спор с водещ на Fox News

0
30-минутния разговор изглежда като дуел
30-минутния разговор изглежда като дуел

Острата дискусия разкрива дълбоките разделения в американската политика

Кандидатката за президент на Съединените американски щати от Демократическата партия Камала Харис даде първото си телевизионно интервю за консервативната американска медия Фокс нюз. Разговорът, продължил около 30 минути, се превърна в истинско словесно състезание между Харис и водещия Брет Байер, отбелязва ДПА.

Остра дискусия по миграционния въпрос

Интервюто започна с темата за миграцията, по която Харис първоначално зае отбранителна позиция. Водещият Брет Байер многократно прекъсваше отговорите ѝ, което доведе до няколко напрегнати момента.

"Мога ли да довърша отговора си?", попита на няколко пъти Харис, докато Байер я прекъсваше.

Вицепрезидентът подчерта, че американската общественост има право на дискусия по миграционния въпрос преди предстоящите избори, но критикува политизирането на темата.

Дебат за отговорността и законодателството

Камала Харис посочи, че миграционната система на САЩ е "счупена" от дълго време и отговорността за нейното поправяне лежи върху Конгреса. Тя припомни за двупартийния законопроект за имиграцията, изготвен по-рано тази година от Камарата на представителите и Сената, който бе блокиран от републиканците.

Харис обвини републиканците и бившия президент Доналд Тръмп в съзнателно възпрепятстване на намирането на решение по миграционния въпрос.

Дискусия за правата на транссексуалните

Интервюто се пренасочи към темата за операциите за смяна на пола и правата на транссексуалните - въпрос, често политизиран от консервативните кръгове. Водещият попита дали е редно да се използват средства на данъкоплатците за подобни процедури.

В отговор Харис критикува подхода на Тръмп към темата: "Тръмп похарчи 20 милиона долара за тези реклами, опитвайки се да създаде чувство на страх у избирателите, защото всъщност той няма план в тези избори, който да е насочен към нуждите на американския народ", заяви кандидатката за президент.

Това първо телевизионно интервю на Камала Харис за Фокс нюз се оказа значително по-конфронтационно от предишните ѝ медийни изяви, демонстрирайки нарастващото напрежение в предизборната кампания за президентския пост в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Типично
    Тръмпарско поведение на фокс
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари