Драгомир Драганов: Румънците трябва да знаят, че Русе предлага отлични възможности за туризъм

0
Областният управител на Русе подчерта, че комуникацията с румънската аудитория трябва да се засили
Областният управител на Русе подчерта, че комуникацията с румънската аудитория трябва да се засили Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе подчерта, че комуникацията с румънската аудитория трябва да се засили

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску обсъдиха значението на религиозния туризъм по време на посещение в църквата в село Въръщи. Според Драганов, религиозният туризъм допринася за засилване на вярата у миряните и същевременно предоставя възможност за по-добро опознаване на духовната и културната традиция на съседни народи.

Той посочи, че Русенската света митрополия редовно организира екскурзии за вярващите до Румъния. Драганов подчерта, че комуникацията с румънската аудитория трябва да се засили, за да се популяризират разнообразните възможности за отдих и културен туризъм в нашия регион. „Румънските туристи трябва да знаят, че регионът на Русе, освен Черноморието, също предлага отлични възможности за почивка с акцент върху културното и религиозното наследство“, заяви той.

В хода на дискусията, Драганов предложи по-активно сътрудничество за организиране на опознавателни посещения за водещи журналисти и инфлуенсъри от двете страни на река Дунав. Според данни на Националния статистически институт, през първите осем месеца на годината България е посетена от 1 657 232 румънски туристи – с 12.5% повече спрямо предходната година. За сравнение, през 2023 г. техният брой е бил 1 471 553.

Срещата беше организирана с подкрепата на Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    мм
    Този пияния беленски селендур явно не е ходиш в Румъния от години туризъм в Русе :))) Какво има в града дупки и баби една улица няма здрава заведете ги на центъра да видят нарисуваните сгради ….разбитите плочки с някой друг пиян бездомник с бира спящ на пейка гледка за милиони
  • 3
    2
    До Драгомир и Кмета
    Разликата между румънците и българите е голяма.Във всяко село църква,две накрая трета че и четвърта правят.Минават ли край църква,кръстят се че и богобоязън имат и граждани и управленци.Не богохулстват и не са богоборци,а вярващи.Българите гледат от лидерите си политически и управнически,наставнически и чорбаджииски.Все вирят нос,сребрелюбци,прелюбодейци,горделивци,самовлюбени,алчни и лакоми чревоугодници.Завладени от 7-тях смъртни гряха.И каквито им началниците,такива и гражданите.Пияни,дрогирани вей развей прах и много приказки,приказки славянски на пазара.За туй тук е тъй.
  • 2
    1
    Дурхан Дурханов
    Мамалигарите трябва да знаят, че могат като мен да се блъскат по разни прелези пияни като кирки и да карат като луди по пътищата! Това им го гарантирам поне за русенския вилает!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари