Спасиха жена с деменция, лутала се по магистрала „Струма“

0
Полицейски служители са предали жената на нейните близки
Полицейски служители са предали жената на нейните близки Снимка: МВР / Архив

Полицейски служители са предали жената на нейните близки

Полицаи спасиха възрастна жена с деменция, изгубена на магистрала "Струма".

Драматично спасяване на магистралата

Служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Перник извършиха успешно спасяване на възрастна жена от София, която се оказа изгубена на автомагистрала "Струма". Инцидентът се разигра вчера, когато патрулиращи полицаи от сектор "Пътна полиция" забелязаха дезориентирана жена, движеща се по пътното платно.

Бързи действия на полицията

Поради невъзможността да установят самоличността ѝ на място, служителите на реда предприеха незабавни действия. Жената беше транспортирана до Второ районно управление в Перник, където екипът започна оперативно-издирвателни действия. В резултат на професионалната работа на полицаите, бързо беше установено, че жената е на 79 години и е жител на столицата София.

Здравословно състояние и връщане при близките

След идентифицирането ѝ стана ясно, че възрастната жена страда от деменция, което обяснява нейната дезориентация и присъствие на магистралата. Полицейските служители незабавно организираха медицински преглед, който беше извършен от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. След като беше потвърдено, че жената е в стабилно състояние, тя беше предадена на нейните близки.

Предишен успешен случай

От Областната дирекция на МВР в Перник споделиха за Българската телеграфна агенция (БТА) за подобен случай от края на септември тази година. Тогава за по-малко от петнадесет часа беше открита 82-годишна жена. В операцията по издирването ѝ се включиха екипи на Аварийно-спасителното звено в община Перник, както и доброволци. Жената беше намерена на около пет километра от пернишкото село Люлин, в района на бившия рудник "Миленов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари