Емел Етем направи дарение на русенската библиотека

1

Шест тома законодателни актове ще обогатят знанието за пътя на България към ЕС

Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе получи ценно дарение от български политик.

Вчера се състоя значима среща между директора на Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе, госпожа Теодора Евтимова, и известния български политик Емел Етем. Срещата не беше просто формална визита, а момент на щедрост и културен обмен.

Ценно дарение за библиотечния фонд

Госпожа Етем направи впечатляващо дарение на библиотеката, състоящо се от шест тома с договори и други законодателни актове, свързани с присъединяването на Република България към Европейския съюз. Сред дарените материали се откроява и Договорът за приемане на Конституция на Европа - документ от историческо значение за страната ни.

Политически контекст на дарението

Емел Етем не е случайна фигура в процеса на европейската интеграция на България. Тя е била активен участник във Временната парламентарна комисия, отговорна за обсъждането и приемането на законопроекта за ратифициране на Договора за присъединяване на Република България и Румъния към Европейския съюз. Нейният принос включва работа по множество ключови документи, сред които Протоколът относно условията и договореностите за приемане на двете страни в ЕС, Актът относно условията за присъединяване, както и промените в Учредителните договори на Европейския съюз.

Културен елемент в дарението

Освен документите с историческо и политическо значение, дарението включва и произведение на изкуството. Картината "Райковска мома", дело на талантливия приложник-интарзист от Смолян Васил Стайков Игнатов, добавя културен елемент към това щедро дарение.

Значение на дарението

Този жест на госпожа Етем не само обогатява фонда на Регионална библиотека "Любен Каравелов", но и предоставя ценни ресурси за изследователи, студенти и граждани, интересуващи се от процеса на европейска интеграция на България. Дарените материали ще служат като важен източник на информация за бъдещите поколения, помагайки им да разберат по-добре пътя на страната ни към Европейския съюз.

Регионална библиотека "Любен Каравелов" изрази своята дълбока благодарност за това значимо дарение, което ще допринесе за обогатяването на културното и историческото наследство на Русе и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Читател
    Две дърти кикимори,едната бесепе,другата депесе...иначе и аз подкрепям да има разследване кои още институции точат европари за лично обогатяване на партийни кадри,европрокуратурата може да открие интересни неща
  • 3
    7
    Карина
    Остаряла е Емел Миткова Етем,бившата дясна ръка на Доган.Като вицепремиер,искаше зам.кмет на Русе от ДПС,но ето че Пенчо Милков и сбъдна желанията.
  • 6
    6
    Много, много...
    Много, ама много се е проскубала тази кокошка. Преди поне имаше някакъв вид, но така е, когато си била метреса на Догана и сие...
  • 7
    5
    Помнещ
    Госпожа ,,Бедствия и аварии".С бюджет 1.2 млад.лв.разхождаше сина си до Япония с обществени средства да гледа мач, а сега се взривява на ,,народен дарител.Това е цинично.
  • 6
    4
    Юрист
    До 2 - напълно съм съгласен,проверката дали има източване на европари чрез фиктивно назначаване на хора,които дори не са стъпвали на работното си място,трябва да обхване всички институции. Особено такива в които ръководителите са близки до някоя партия
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари