Въоръжен мъж обра бензиностанция в Добрич

0
28-годишният мъж е ударил служителя по главата с пистолет и е взел оборота
28-годишният мъж е ударил служителя по главата с пистолет и е взел оборота

28-годишният мъж е ударил служителя по главата с пистолет и е взел оборота

Извършител на грабеж на бензиностанция в Добрич бе разкрит от полицията.

Въоръженият грабеж е извършен в началото на септември. Двама мъже са задържани за участие в престъплението, като единият е извършител, а другият помагач. И двамата са стари познайници на полицията.

Хронология на престъплението

Инцидентът се случва на 1 септември около 04:35 часа сутринта, когато частна охранителна фирма получи сигнал за задействан паник бутон на бензиностанция, разположена на околовръстния път на град Добрич. При пристигането си на място, полицията установи, че маскиран извършител, въоръжен с огнестрелно оръжие, е заплашил и нанесъл удар на 57-годишен служител на обекта, преди да избяга с оборотните средства.

Пострадал служител

В резултат на нападението, 57-годишният служител на бензиностанцията е получил разкъсно-контузна рана на главата, причинена от удар с пистолет в тилната област. Пострадалият е получил незабавна медицинска помощ.

Разкриване на престъплението

След интензивна работа по случая, включваща множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, на 16 октомври полицейските служители успяха да идентифицират и задържат извършителите. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже - на 28 и 40 години, и двамата криминално проявени и познати на органите на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Роли на задържаните

В хода на разследването е установено, че 28-годишният мъж е прекият извършител на въоръжения грабеж, докато 40-годишният е действал като негов помагач. И двамата задържани са направили пълни самопризнания за участието си в престъплението.

Веществени доказателства

Полицията е открила и иззела ключови веществени доказателства, включително оръжието, използвано при извършването на престъплението.

Продължаващо разследване

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на двамата задържани продължава под ръководството на Първо районно управление на МВР - Добрич. Всички събрани до момента данни по случая са докладвани на прокуратурата за по-нататъшни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари