Американският университет в Благоевград обяви ден на траур

0
Учебните занятия са преустановени до вторник
Учебните занятия са преустановени до вторник

Учебните занятия са преустановени до вторник

Американският университет в България (АУБ) ще почете паметта на свой студент, починал неочаквано през нощта, с ден на траур в понеделник, 14 октомври 2024 година. Университетската общност е потресена от внезапната загуба и предприема редица мерки в знак на уважение към починалия и подкрепа за неговите близки.

В памет на студента ще бъде отслужена панихида, а учебните занятия са преустановени до вторник, 15 октомври 2024 година. Това решение дава възможност на всички свързани с университета да почетат паметта на своя колега и приятел, както и да преживеят скръбта си.

Ръководството на АУБ демонстрира своята загриженост, като поддържа постоянна връзка със семейството и приятелите на починалия студент. Целта е да се окаже необходимата подкрепа в този изключително труден за тях момент.

Осъзнавайки емоционалното въздействие на случилото се върху цялата университетска общност, от АУБ са организирали отворени сесии за психологическа подкрепа. Тези сесии ще бъдат водени от професионален психолог, преподаватели и специално обучени студенти, готови да помогнат на своите колеги да преодолеят това травматично преживяване.

Този трагичен инцидент подчертава важността на взаимната подкрепа и сплотеността в академичната общност, особено в моменти на криза и загуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари