Бивш заместник областен управител на Русе посреща 60-ия си рожден ден

0

Колеги и официални лица уважиха празника на Стефка Караколева

Доц. д-р Стефка Караколева, изтъкнат преподавател в Русенския университет "Ангел Кънчев", отбеляза своя 60-годишен юбилей. Тържеството събра множество колеги, представители на местната и държавната власт, които уважиха празника на бившия заместник областен управител на Русе.

Признание за професионализъм и човечност

Настоящият заместник областен управител Георги Георгиев поднесе своите поздравления към юбилярката, подчертавайки нейните професионални и лични качества. В своето обръщение той отбеляза:

"Изключително показателно е, че личният Ви празник е заслужена комбинация от красиви емоции и обществено приемане. Разбира се, това се дължи в най-висока степен на Вашите почтеност, достойнство и желание да помагате на хората."

Георгиев изтъкна впечатляващите успехи на студентите на доц. Караколева и призова:

"Бъдете все така отговорен човек и професионалист, който успява да преодолее всяко предизвикателство."

Постижения в областта на компютърната математика

Доц. Караколева е известна не само като бивш заместник областен управител (31 май 2021 година - 11 февруари 2022 година), но и като водещ специалист по приложна математика. Тя ръководи професионалния клуб по компютърна математика в Русенския университет "Ангел Кънчев" и води университетския отбор по тази дисциплина.

Под нейно ръководство отборът ежегодно се завръща с отличия от националните олимпиади в сферата на компютърната математика, затвърждавайки позицията на Русенския университет като водещ център в тази област.

Призив за бъдещи успехи

В заключение на своето поздравление, Георги Георгиев се обърна към доц. Караколева с думите:

"Продължавайте с лекота да намирате неизвестните в математическите уравнения, да успявате да приложите новостите на науката в реалния живот и да изграждате поколения български математици на световно ниво. Съхранете Вашата жизненост, скромност, доброжелателност и всички качества, които възпитават и са достойни за последователност и признание!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Божке, божке!
    Тази кумунярка е почти толкова тъпа и некадърна колко сегашния алкохолизиран областен уравител! УЖАС!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари