Съдът остави в ареста братята, обвинени в убийство

0
Апелативен съд - Пловдив потвърди мярката "задържане под стража" за двама братя, обвинени в убийство в село Столетово
Апелативен съд - Пловдив потвърди мярката "задържане под стража" за двама братя, обвинени в убийство в село Столетово Снимка: Вестник "24 часа"

Апелативен съд - Пловдив потвърди мярката "задържане под стража" за двама братя, обвинени в убийство в село Столетово

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на Окръжния съд в града за най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", спрямо двама братя, обвинени в извършване на убийство в село Столетово, област Пловдив.

Детайли по случая

Инцидентът се е разиграл на 6 октомври 2024 година в село Столетово. Според обвинението, И. Д. и брат му А. Д. са нападнали с нож 48-годишния Б. К. пред дома му посред нощ. Мотивът за престъплението се свързва с дългогодишен спор за дворно място между извършителите и жертвата.

Тежестта на обвиненията

А. Д., който е бил осъждан и преди, е обвинен в убийство при условията на опасен рецидив. Това престъпление се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Брат му И. Д. е обвинен в убийство, за което наказанието е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Мотиви на съда

Съдиите от Апелативния съд в Пловдив са преценили, че събраните до момента доказателства, включително разпити на свидетели и извършени огледи, дават основание да се предполага, че двамата братя са извършили престъплението, в което са обвинени.

Съдът е отхвърлил доводите на защитата, че И. Д. не е участвал в убийството, позовавайки се на свидетелски показания. След нападението И. Д. е казал пред свидетел: "свършихме работата", което според съда е доказателство за неговото участие.

Опасност от повторно престъпление

Въпреки че съдът не вижда опасност от укриване на обвиняемите, той счита, че има риск от извършване на ново престъпление. А. Д. е излязъл от затвора през 2021 година и отново е заподозрян в тежко престъпление, което според съда показва липса на превъзпитание и наличие на трайно установени престъпни навици.

Окончателно решение

Определението на Апелативния съд - Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Важна забележка

Съгласно член 16 от Наказателно-процесуалния кодекс, обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари