Валди Тотев: Кирил Маричков не се е спънал в нищо

1
Видях последните му две-три крачки преди да падне от сцената
Видях последните му две-три крачки преди да падне от сцената

Спомени от последната вечер с легендарния музикант

Легендарният рок музикант Кирил Маричков, известен като патриарха на българския рок, напусна този свят на място, което винаги е било негов дом - сцената. Валди Тотев, дългогодишен пианист на група "Щурците", сподели пред Bulgaria ON AIR и Теодора Георгиева своите спомени от последните моменти, прекарани с Маричков.

Фаталната вечер в Селановци

В нощта на трагичното събитие, на сцената в село Селановци трябваше да се изявят шестима музиканти - членовете на Фондацията и Валди Тотев. Валди и Кирил Маричков са работили заедно в продължение на 48 години, споделяйки безброй моменти до съдбовната вечер.

Тотев разказва за инцидента: "Не знам поради каква причина се беше затичал от единия край на сцената, където си говориха с Дони, аз бях седнал на пианото. Обърнах се и видях последните му две-три крачки, преди да падне от сцената. Той залиташе напред, без да си сложи ръцете, без нищо. Аз мислех, че той няма да оцелее след това падане, защото той самият е доста висок и тежък, и сцената е около един метър висока. Долу на някакви плочки падна на лицето си. Аз не исках да гледам".

Последни мигове на сцената

Според Тотев, Маричков се е чувствал добре през целия ден. Въпреки че е приемал обезболяващи след операция на гръбнака, причината за внезапното му падане остава неясна.

"Не се е спънал в нищо, защото нямаше в какво да се спъне. Преди това беше стъпил в калъфа на цигулката на Иван, обаче това беше преди това. Нямаше някой на сцената, който да го спре в това залитане напред, той мина поне 5 метра, докато падне", спомня си Тотев.

Незаменим до последно

Валди Тотев говори за своя колега и приятел с топлота и уважение: "На сцената беше незаменим до последно, имаше невероятно запазен глас". Той подчертава изключителното присъствие на Маричков на сцената и неговата отдаденост към музиката.

Планове за бъдещето

Въпреки трагичната загуба, Тотев споделя, че се надява на 30 октомври, когато Кирил Маричков трябваше да навърши 80 години, да се проведе планираният концерт. Според последните думи на Маричков, музиката трябва да продължи да живее, дори и без него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до 3
    Няма проблем, всеки си има своите представи за добро и лошо, както и за морал. Сигурен съм, че и по твое село е така.
  • 0
    3
    Нерусенец
    Русенец, идиотията и низостта не бива да се оборват! А ако търсиш одобрение или възхита, имаш си огледало, предполагам.
  • -4
    2
    русенец
    Бе то хубаво, че не сте харесали изказването ми, ама да си бяхте направили труда да го оборите? Примерно как ще оборите факта, че е убил двама души при ПТП и не е лежал и секунда в пандиза?
  • -5
    1
    русенец
    Съболезнования на близките му, ама чак да е патриарх и то на рока?! Който го е виждал на живо знае, че не го биваше много в пеенето, а и с бас китарата не беше особено добър. Иначе Щурците си бяха една казионна "рок " група, в която единственият, който беше добър музикант беше Владимир Тотев. Дотук споменавам само изпълнителските качества на покойният, като композитор си има своите върхове. Като човек... удобен на всяка власт, аха да кажа подлога. Иначе ако говорим за рокаджии от първото поколение, то това са Бъндараците , Сребърните гривни и Георги Минчев. Колкото до "Фондацията", очевидно са халтурчици, пеещи по селските сборове, най-вероятно на плейбек.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари