Дони: "Фондацията" ще продължи да съществува като квартет, Кирил Маричков е незаменим!

1
Групата ще изнесе концерта на 30 октомври с изричното съгласие на близките на починалия музикант
Групата ще изнесе концерта на 30 октомври с изричното съгласие на близките на починалия музикант Снимка: "Фондацията" / Facebook

Учредяват награда на името на легендарния музикант

"Фондацията" ще изнесе паметен концерт за Кирил Маричков в НДК.

"Фондацията" ще изнесе специален концерт в памет на Кирил Маричков на 30 октомври в зала 1 на Националния дворец на културата. Решението е взето след консултация с близките на починалия музикант, сподели в интервю за вестник "24 часа" Добрин Векилов - Дони.

"Категорично не искахме да вземаме каквото и да било решение за този концерт, без да чуем мнението на роднините му. И си казахме помежду си, че трябва да спазим тяхната воля, каквато и да е тя", споделя Векилов.

Специални гости и музикална програма

На сцената ще се качи оркестърът на Държавната опера - Пловдив с диригент Константин Добройков. Специално участие ще вземе Валди Тотев, по изричното желание на Маричков. Концертната програма включва както песни на "Щурците", така и солови изпълнения на Кирил Маричков, сред които емблематичната "Моят свят".

Бъдещето на "Фондацията"

Групата ще продължи да съществува като квартет, без да търси заместник на Маричков. "Той е незаменим, няма как да поканим някого на негово място", категоричен е Дони. "Фондацията" ще продължи практиката си да кани гост-изпълнители, сред които са били Наско от Б.Т.Р., Момчил, Валди Тотев, Константин Цеков от ФСБ и други.

Предстоящи концерти

Групата планира серия от концерти в страната - на 17 ноември в "София лайф клуб", на 24 ноември във Варна, на 25 ноември в Шумен и на 23 декември в "Сити Стейдж". На 31 декември "Фондацията" ще посрещне новата година с концерт на площад "Княз Александър I" в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Стоичков
    От кога виещата г-жа Дони се превърна във фактор? От фриволно пляскащата дупета "червило" аз не знам нищо за нея.
  • 1
    4
    Коко
    Трябва да се разтурят,а не да лежат на "паметта на Маричков,те не са му подали ръка в"лош за него час",а пък искат да му ползват името,я марш,всеки по местата си!
  • 2
    3
    Еши
    Не е ли "Формацията"?
  • 4
    2
    Пазете децата от СДСЧумата
    Стига ръсил простотии,Чирос ! Чак пък "незаменим" ?
  • 2
    1
    Даже
    Deep Purple поканиха на мястото на Ричи , айде не се уморявайте чак толкова
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари