Петима задържани при полицейска операция в Русенско

0
Жандармерия и специализирани органи участваха в акцията
Жандармерия и специализирани органи участваха в акцията Снимка: БТА

Жандармерия и специализирани органи участваха в акцията

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе проведе мащабна специализирана полицейска операция на територията на областта. Акцията е насочена срещу конвенционалната престъпност и защита на политическите права на гражданите.

Внушителен обхват на проверките

В хода на операцията са проверени 874 лица, като 38 от тях са представлявали специален интерес за органите на реда. Контролът е обхванал 680 моторни превозни средства. Полицейските служители са съставили 53 акта и 161 фиша за различни нарушения.

Задържани лица и разкрити престъпления

Органите на реда са установили извършителите на 36 престъпления, като пет лица са задържани за срок до 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР). Издирени са три лица, обявени за общодържавно издирване.

Значителни количества иззети стоки

При проверките са иззети:

  • 376 литра алкохол без документи за произход
  • 1800 килограма парфюми
  • 7.5 килограма тютюн
  • 975 къса цигари
  • Наркотични вещества и пособия за тяхното разфасоване

Регистрирани престъпления

Сред по-сериозните случаи се откроява кражба на 600 лева от отключен апартамент в град Русе, извършена от 28-годишен мъж. В търговски център е заловена 51-годишна жена за джебчийска кражба на портмоне от дамска раница. В русенско село 38-годишен мъж е извършил хулиганска проява, като умишлено е повреждал дворни врати и огради по главната улица.

Нарушения на пътя

Пътната полиция е установила:

  • Четирима водачи с нерегистрирани моторни превозни средства
  • Двама неправоспособни водачи
  • Двама водачи с положителни проби за наркотици
  • Двама водачи с алкохолно съдържание над 1.2 промила

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Гърни Спасовски
    975 къса цигари са малко повече от 2 стека, а 9 кг тютюн е една жълта торбичка от Пацони. Така рсботят русЯнските фурашки. Агаля-агаля. А Върбан циганина в това време е наредил поне 10 000 гласа. Няма оправия. Емигрирайте!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари