Драгомир Драганов стана областен управител на годината

0
АБГР отличи русенския областен управител с престижна награда
АБГР отличи русенския областен управител с престижна награда Снимка: Областна администрация - Русе

АБГР отличи русенския областен управител с престижна награда

Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) удостои с престижното звание "Областен управител на годината" настоящия областен управител на Русе Драгомир Драганов. На официална церемония в град Русе председателят на Управителния съвет на асоциацията Ергин Емин връчи почетната грамота и плакет на Драганов.

Признание за цялостен принос

Отличието е присъдено за значимия принос на Драгомир Драганов към развитието на русенския регион през изминалите шест месеца, както и за успешното сътрудничество между ръководената от него администрация и общините в областта.

"Под мое ръководство Областната администрация ще продължи да оправдава високите очаквания на гражданите в областта", заяви Драганов, подчертавайки, че наградата е признание за работата на целия му екип.

Фокус върху ефективността

Областният управител акцентира върху важността на ефективната администрация: "Администрацията не бива да затъва в бюрократщина, а да мисли как да е в полза на обикновения човек и бизнеса. Това е пътят към прогреса и съм убеден, че ние успяваме да отговорим на най-високите стандарти в това отношение."

Конкретни постижения

През мандата на Драганов времето за обработка на граждански сигнали е съкратено до максимум два работни дни, а административните услуги често се извършват в рамките на няколко часа. Под негово ръководство стартираха множество инфраструктурни проекти в региона, включително в малките населени места. Драганов изигра ключова роля за експедитивното започване на ремонтните дейности по Дунав мост при Русе, чийто български участък беше в критично състояние.

Освен това, той допринесе значително за възобновяването на "Синият Дунав" и работи активно за подобряване на икономическата и социална политика в региона.

АБГР, която тази година чества своята 20-годишнина, за втори път отличава областен управител от Русе с това престижно звание, след като през 2018 година наградата получи Галин Григоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари