Модерна хеликоптерна площадка ще обслужва спешни случаи от България и Румъния

0

Световни експерти оценяват високо русенската болница

Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Медика-Русе" е на път да получи престижна международна акредитация от световноизвестната агенция "Accreditation Canada". Това стана ясно след официална среща, проведена в лечебното заведение.

Високо признание за русенското здравеопазване

В работната среща участваха административният директор на лечебни заведения "Медика", областният управител Драгомир Драганов, председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските градове и региони Ергин Емин и представителят за България на "Accreditation Canada" Александър Захариев.

"В лечебното заведение работят доказани професионалисти, като това е една от най-високотехнологичните болници не само в региона, но и в България", заяви областният управител Драганов.

Модерна апаратура и висок професионализъм

Експертите от акредитационната агенция направиха оглед на място и потвърдиха, че болницата съчетава най-съвременна медицинска апаратура с високо квалифициран медицински персонал. УМБАЛ "Медика-Русе" е специализирана в лечението на широк спектър от заболявания, профилактика и последващи грижи.

"И сега болницата гарантира отлично качество на обслужване на пациентите при спазване на най-добрите практики за лечение", сподели Алисе Муртезова.

Нова хеликоптерна площадка

В рамките на посещението бе инспектирана и новата хеликоптерна площадка на болницата. Съоръжението, чиято стойност надхвърля 1.5 милиона лева, се очаква да влезе в експлоатация до пролетта на 2025 година. То ще бъде част от националната система за спешна помощ по въздуха.

"Предвидили сме да кацат и български, и румънски хеликоптери", допълни Алисе Муртезова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    до 1
    Виж, то такъв шум има от бел. България, че и совалка да кацне в квартала, никой няма да разбере. Все пак съм изненадан, че някой е дал разрешение за хеликоптерна площадка в непосредствена близост до високи блокове. Какво ли ще се случи при един порив на вятъра, имайки предвид качествата и натренираността на съвременните български пилоти.
  • 3
    1
    Ай да ви е честито!
    Представям си звука от кацащ посред нощ (примерно към 02:30 ч.!) хеликоптер на покрива на трета поликлиника!!! Направо да „завидиш“ на спящите в квартал Здравец - изток!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари