Украйна евакуира село в Харковска област

0
Над 5000 души са засегнати от военните действия в региона
Над 5000 души са засегнати от военните действия в региона Снимка: БТА / АР / Andrii Marienko

Над 5000 души са засегнати от военните действия в региона

Министерството на реинтеграцията на окупираните територии в Украйна разпореди спешна евакуация на деца и техните семейства от село Борова, Харковска област. Решението е продиктувано от влошената ситуация със сигурността в региона, граничещ с Русия. Преди руската инвазия през февруари 2022 година населението на Борова наброяваше приблизително 5000 души.

Купянск под постоянна заплаха

Стратегическият железопътен възел Купянск, намиращ се в непосредствена близост до Борова, продължава да бъде обект на интензивни руски обстрели. Градът, който преди войната имаше население от над 26 000 души, беше освободен от украинските сили през септември 2022 година, но фронтовата линия сега е на около десет километра от него.

Критична ситуация в Донецка област

Украинската армия среща сериозни затруднения на източния фронт, изправена срещу превъзхождащи я числено и технически руски войски. В Донецка област руските сили застрашават стратегическия град Покровск, който е от ключово значение за украинската военна логистика.

Областният управител Вадим Филачкин съобщи, че в Покровск все още се намират 59 деца, докато всички деца от съседния град Мирноград вече са евакуирани.

Жертви при атака с дрон в Запорожие

В южния град Запорожие, където руските атаки са зачестили от септември насам, областният управител Иван Федоров докладва за двама загинали при нападение с дрон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Българин
    Хахаха много лоши новини му се събраха на бесарабския хомосексуалист мартинчо,вече започна и да предлага свирки да прави :D 😄😁 нали така бе,ДеБил и фен на киевската нашмъркана проститутка хахаха
  • -1
    8
    Българин
    До (N7 )Чакаш да ми ядеш хуя руска мършо, фен на "русна мъжка проститутка" Нали така бе дебил?
  • 1
    7
    фена на Путин
    Чакаме деня в който ще евакуират кървавата пяна зеленски. Денят на пълната победа над хегемонията и укронацизма. Ще е голям празник ! Следващият най-голям празник, който ще влезе в календара, ще засенчу трети март, като национален и ще се почива три дни подред, ще бъде смърта на ЕС. Е тогава ще се родим.
  • 2
    6
    Наркоман Зеленски
    До 4 - хомосексуалист учуден,ела на фронта да видиш чий задник плющи,може би ще е твоя,със сигурност и моя охх охх
  • 3
    5
    Учуден бесарабски гей
    Всъщност един руски тираджия ми изплющя бесарабския задник и от него разбрах,че и Курск хохълите ядат бой до посиране
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари