Русия потвърди, че е превзела украинския град Угледар

0
Четвърт милион души са без вода в Донецка област
Четвърт милион души са без вода в Донецка област Снимка: АП / БТА

Четвърт милион души са без вода в Донецка област

Министерството на отбраната на Руската федерация потвърди превземането на украинския град Угледар, разположен в Донецка област. Това развитие на събитията идва след заповед за изтегляне на украинските войски от фронтовия град в Източна Украйна, целяща да предотврати евентуалното им обкръжаване от руските сили.

Междувременно, мащабна хуманитарна криза се разгръща в северната част на Донецка област. Вадим Филашкин, областният управител, съобщи чрез приложението "Телеграм", че над 260 000 жители са останали без достъп до питейна вода. Сред засегнатите населени места са градовете Славянск, Краматорск, Дружковка, Константиновка, както и близките до тях селища.

Филашкин поясни: "На 25 септември две ключови съоръжения на областните водни служби понесоха сериозни щети. В момента е невъзможно да се възстанови водоснабдяването и активно търсим алтернативни решения за осигуряване на вода за населението."

Ситуацията в региона продължава да се усложнява, като нови трагични инциденти засягат цивилното население. В Черниговска област, при руски обстрел срещу пограничното село Хирск, загинаха трима мирни жители, включително едно дете. Градският съвет на Сновск съобщи, че при нападението са ранени и четирима души.

Тези събития подчертават продължаващото напрежение в региона и тежките последици от военните действия върху цивилното население. Международната общност следи ситуацията с нарастваща загриженост, докато хуманитарните организации се опитват да осигурят спешна помощ на засегнатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    WuThang
    Украйна умре. Байдан каза чао на Зеления, сега Европа ще възстановява остатъците от Украйна, за сметка на средната си класа и на социалните си придобивки. Този път САЩ провалиха не държава, а цял континент.
  • 3
    3
    Българин
    Това е поредният етап към окончателната победа на Русия в УСрайна и не трябва кой знае какъв акъл за да се схване това освен ако не си бесарабски умствено изостанал куросмук де
  • 4
    2
    Бесарабски куросмук
    Аз съм бесарабският куросмук мартинчо и обичам да го поемам анално и после в устата защото обичам да ям негърски лайна като Зеленски! Толкова се възпалих от превземането на Угледар,че ще духам на двойно повече руски тираджии от обикновено!
  • -2
    1
    Българин
    Пирова ще е "победата" за проZZия, но да се схване требе и акъл.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари