Мащабна спасителна операция симулират край Русе

1
Институциите тренират координация при бедствия
Институциите тренират координация при бедствия Снимка: Областна администрация - Русе

Институциите тренират координация при бедствия

В местността „Стълпище", разположена в землището на село Мечка, област Русе, предстои провеждането на едно от най-мащабните учения в региона през последните години. Тренировката, носеща кодовото название "SAREX-24", ще се проведе утре между 09:30 часа и 12:00 часа.

Учението ще симулира спасителна операция при авиационно произшествие по поречието на река Дунав, като в него ще вземат участие два военни хеликоптера и катери на Регионална дирекция „Гранична полиция".

Институционално участие на високо ниво

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев ще наблюдават провеждането на учението. "Подобно учение е от изключително значение за подобряване стиковката в екстремни ситуации между всички институции на държавно и местно ниво", заяви Драганов.

Организатори на "SAREX-24" са Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация" към Министерство на транспорта и съобщенията и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерство на вътрешните работи.

Специални мерки за сигурност

Полицейски екипи ще контролират движението в района на учението. Поради участието на въздухоплавателни средства, в зоната на провеждане е забранено използването на всякакъв вид летателна техника или апаратура за заснемане от въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари