Балетът "Кармен" открива новия сезон на Държавна опера - Русе

0
Международен състав представя класическата творба в нова интерпретация
Международен състав представя класическата творба в нова интерпретация

Международен състав представя класическата творба в нова интерпретация

Държавна опера - Русе открива своя юбилеен творчески сезон 2024-2025 година с мащабната балетна постановка "Кармен" по музика на Жорж Бизе. Спектакълът ще бъде представен на 27 октомври от 19:00 часа в Голямата зала на Доходно здание.

Уникална хореографска визия

Либретото и хореографската постановка са дело на Наталия Осипова, която създава оригинална интерпретация на класическото произведение. Под диригентската палка на Велислава Скрильова, постановката съчетава фрагменти от различни композиции на Бизе от епохата на Романтизма.

Международен състав

В главните роли ще се представят международни артисти: Нанами Нишикажи в ролята на Кармен, Масаки Такада като Дон Хозе, Давиде Диодато в ролята на Тореадора и Тиаго Виктор Сантана като олицетворение на Съдбата.

Специално вокално участие

Постановката включва специалното участие на български оперни изпълнители: Петя Цонева (мецосопран) като Кармен, Петър Костов (тенор) в ролята на Дон Хозе и Венцеслав Анастасов (баритон) като Тореадор.

Успешно национално турне

През лятото спектакълът е представен на престижни сцени в страната, включително античния театър в Пловдив, летните театри на Варна, Бургас и Стара Загора, както и Сцената на вековете във Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари