Три жертви и 14 ранени при атентата в турска военна компания

0
Три жертви и 14 ранени при атентата в турска военна компания

Извънредни мерки за сигурност са предприети в турската столица

Терористично нападение беше извършено срещу централата на турската авиокосмическа компания ТУСАШ (Turkish Aerospace Industries - TAI) в района Кахраманказан в Анкара на 23 октомври 2024 година. Инцидентът започна с експлозия, последвана от интензивна престрелка.

Министърът на вътрешните работи на Турция - Али Йерликая потвърди за жертви и ранени при атаката чрез публикация в социалната мрежа X: "Извършено е терористично нападение срещу съоръженията на ТУСАШ в Кахраманказан, Анкара. За съжаление, имаме загинали и ранени хора".

Продължаващи сблъсъци

Според информация на турския телевизионен канал NTV, сблъсъците между силите за сигурност и нападателите продължават. На мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Някои турски медии съобщават за вероятен самоубийствен атентат, но официално потвърждение за това все още няма.

Стратегическа цел

ТУСАШ е сред водещите компании в турския отбранителен и авиационен сектор, като е производител на бойния самолет KAAN. Компанията е от стратегическо значение за отбранителната индустрия на Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари