Терористична атака в турската столица взе пет жертви

0
Властите подозират ПКК за атаката
Властите подозират ПКК за атаката Снимка: БТА / АР / Yavuz Ozden

Властите подозират ПКК за атаката

В турската столица Анкара терористично нападение отне живота на петима души, а други 22-ма са ранени. Инцидентът е станал в предградието Кахраманказан около 15:00 часа, съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая в ефира на държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Атаката е извършена срещу комплекса на националната авиокосмическа компания "ТУСАШ". По информация на СиЕнЕн-Тюрк нападателите първо са взривили автомобил пред входа на завода, след което въоръжени лица са нахлули в сградата.

Състояние на пострадалите

От пострадалите при атентата двама са в тежко състояние, докато трима вече са изписани от болничното заведение, уточни министър Йерликая.

Реакция на властите

Министърът на националната отбрана Яшар Гюлер, който присъства на Международното изложение на отбранителната, аерокосмическата и космическата индустрия (SAHA ЕХРО) в Истанбул, заяви, че зад нападението вероятно стои Кюрдската работническа партия (ПКК).

"Те се опитаха да нарушат мира на нашия народ, като извършиха подло, безсрамно нападение срещу 'ТУСАШ', както винаги правят. Всеки път наказваме тези подлеци от ПКК така, както заслужават, но те никога не се вразумяват. Повтарям това, което винаги съм казвал – 'няма да ги пуснем, докато не ликвидираме и последния терорист и те ще си платят за стореното и за причинената болка'", заяви министър Гюлер.

Международна реакция

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби осъди терористичното нападение. "Сърцата ни са с жертвите на ужасяващата терористична атака в Анкара", посочи той, добавяйки, че мислите му са със засегнатите от нападението, техните семейства и целия турски народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    hjuy
    Вероятно зад това стоят сащ и англия. Причината е, че Турция иска да е член на БРИКС.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари