Румен Радев: България категорично осъжда атентата в Анкара

0
Заклеймяваме тероризма във всичките му форми
Заклеймяваме тероризма във всичките му форми Снимка: Прессекретариат на президента

Заклеймяваме тероризма във всичките му форми

"България категорично осъжда атентата в Анкара и заклеймява тероризма във всичките му форми."

Президентът Румен Радев изрази своята позиция в социалната мрежа "Екс":

Подробности за атентата

Инцидентът е станал около 15:30 часа в анкарското предградие Кахраманказан. Нападението е било извършено срещу комплекса на националната авиокосмическа компания "ТУСАШ". Според информация на СиЕнЕн-Тюрк, атаката е започнала със самоубийствено нападение с кола-бомба пред входа на завода, последвано от въоръжено нахлуване в предприятието.

Министърът на вътрешните работи на Турция - Али Йерликая, съобщи пред държавната телевизия ТРТ-Хабер за петима загинали и 22-ма ранени при атаката.

Реакция на българските институции

Министерството на външните работи (МВнР) информира, че по данни на Посолството на България в Анкара няма пострадали български граждани при нападението. От ведомството публикуваха позиция в "Екс", в която категорично осъждат всяка форма на насилие или тероризъм.

Военен отговор

В отговор на терористичното нападение, турските военновъздушни сили са извършили въздушни удари по позиции на кюрдски бойци в Ирак и Сирия през нощта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари