Безплатен уъркшоп за създаване на късометражни филми в Русе

0
Художествената галерия става център на филмовото изкуство за един ден
Художествената галерия става център на филмовото изкуство за един ден Снимка: Асен Игнатов / Архив

Художествената галерия става център на филмовото изкуство за един ден

Безплатен уъркшоп за създаване на късометражни филми в Русе.

Любителите на седмото изкуство в Русе ще имат уникалната възможност да се докоснат до магията на филмовото производство. На 26 октомври 2024 година, Художествената галерия на улица "Борисова" номер 39 ще отвори врати за безплатен уъркшоп, посветен на практиката за създаване на късометражни филми.

Богата програма за бъдещите кинотворци

Еднодневното събитие, което ще се проведе от 10:00 до 18:00 часа, ще предложи на участниците задълбочен поглед върху ключови аспекти на кинематографичното изкуство. Програмата включва разнообразни дейности:

  • Споделяне на любими филми и истории
  • Сценарно писане с фокус върху структура и изграждане на персонажи
  • Лекция за филмови жанрове, похвати и поведение на камерата
  • Практически упражнения по рисуване на кадри и разкадроване
  • Създаване на истории чрез снимки с мобилни устройства
  • Прожекция на филми, последвана от дискусия

Опитен водещ с впечатляващо портфолио

Водещ на уъркшопа ще бъде Йордан Михайловски - режисьор и сценарист с богат опит в киноиндустрията. Михайловски е изучавал операторско майсторство и монтаж в Central Film School в Лондон, както и кинорежисура в Нов български университет. Неговите последни два късометражни филма са спечелили множество награди, включително престижната "Награда 355" на Фондация "Стоян Камбарев" и отличието на младежкото жури от фестивала "София филм фест".

Възможност за всички над 15-годишна възраст

Уъркшопът е отворен за участници над 15-годишна възраст. Организаторите препоръчват предварителна регистрация, която може да бъде направена чрез изпращане на имена, възраст, електронна поща и телефон на адрес [email protected]. За допълнителна информация заинтересованите могат да се свържат с Мария Тодорова на телефон 0899 654 243.

Част от по-мащабна културна инициатива

Събитието е елемент от проекта на Художествена галерия - Русе, озаглавен "Изкуството - провокация за социална комуникация". Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе чрез програма "Култура", демонстрирайки ангажимента на местната власт към развитието на културния живот в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари