Учени съживиха мозъка на прасе след неговата смърт

0
Научен пробив разширява възможностите за мозъчна реанимация
Научен пробив разширява възможностите за мозъчна реанимация Снимка: Асен Игнатов / Архив

Научен пробив разширява възможностите за мозъчна реанимация

Екип от китайски изследователи постигна забележителен научен пробив в областта на мозъчната реанимация. Експериментът, проведен с 17 тибетски минипрасета, демонстрира възможността за възстановяване на мозъчна активност дълго след спиране на кръвообращението.

Впечатляващи резултати от експеримента

Изследователите успяха да поддържат мозъчна активност в продължение на шест часа, когато реанимацията е започната 50 минути след спиране на кръвообращението. При интервал от 60 минути, мозъчната активност е била запазена за три часа, което показва наличието на критичен времеви прозорец за успешна реанимация.

Ролята на черния дроб

Ключов елемент в изследването е включването на здрав черен дроб в животоподдържащата система. Експерименталните групи без чернодробна исхемия демонстрират значително по-малко мозъчни увреждания в сравнение с контролните групи, което подчертава важната роля на черния дроб при развитието на мозъчни увреждания след сърдечен арест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари