Нова рибарска група ще управлява проекти в Свищов и Ценово

0
Стратегията за развитие ще бъде готова до края на годината
Стратегията за развитие ще бъде готова до края на годината Снимка: БТА

Стратегията за развитие ще бъде готова до края на годината

Сдружение с нестопанска цел "Местна инициативна рибарска група Свищов-Ценово" (МИРГ - Свищов-Ценово) бе учредено на специално събрание, организирано съвместно от общинските администрации на Свищов и Ценово. Събитието привлече широк кръг от заинтересовани страни, включително представители на бизнеса, неправителствения сектор и местната общност.

Ръководство и цели

За председател на учредителното събрание бе избран Стоян Парашкевов, който заема позицията директор на Дирекция "Административно-правно и информационно обслужване" - АПИО в Свищов. Управителният съвет включва ключови фигури от двете общини: Георги Георгиев, председател на Общински съвет - Ценово, Цветомир Петров от екологично и рибарско сдружение "Аспиус", местния предприемач Красимир Стефанов, общественика Вера Блажева и Стоян Парашкевов.

Стратегически приоритети

Сдружението си поставя амбициозни цели за развитие на региона, включително:

  • Подобряване качеството на живот в рибарската област
  • Социално-културно и икономическо развитие на общините
  • Изграждане на партньорства на различни нива
  • Въвеждане на иновации
  • Повишаване на местния капацитет и експертиза

Предстоящи дейности и финансиране

Стоян Парашкевов очерта следващите стъпки: "Проведени са няколко срещи в общините Свищов и Ценово и ще бъдат направени нови – с рибари, любители и други. Ще се опитаме техните идеи да бъдат включени в стратегията, която се изготвя в момента".

Подаването на стратегиите ще започне от 1 декември и ще продължи три месеца. При положителна оценка, изпълнението на заложените мерки ще стартира през лятото на следващата година с общ бюджет от 3 милиона лева за двете общини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    фена на Путин
    Стана ясно, защо борово и ценово и др. създават общински "рибарски" групи, защото се задава краденка по проекти в насоката. Ни един не знае три възела да върже обаче ще се управляват проекти. Докога ще крадем ? Докато ЕС се разпадне.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари