Масови нарушения при нощен риболов в Русенско

0
Риболовците в областта игнорират забраните
Риболовците в областта игнорират забраните Снимка: ИАРА

Риболовците в областта игнорират забраните

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) засилва контрола върху любителския риболов в област Русе. При последните проверки са установени множество нарушения, свързани предимно с риболов през нощта на неразрешени места.

Нарушения и санкции

Екипите на сектор „Рибарство и контрол" Русе към ИАРА са съставили общо 11 акта за установяване на административни нарушения. От тях цели девет са за извършване на риболов през тъмната част на денонощието на неразрешени места.

Регламент за нощен риболов

Според информация, предоставена от ИАРА за Българската телеграфна агенция (БТА), съществува специална заповед на министъра на земеделието и храните, която регламентира местата за нощен риболов в област Русе. Разрешени са само три локации:

  1. По река Дунав в района на Мартен
  2. В градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова"
  3. По десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето

Продължаващи забрани и контрол

ИАРА напомня, че продължава да е в сила постоянната забрана за улов на маломерни и есетрови риби. Инспекторите от агенцията ще продължат да извършват проверки за използване на нерегламентирани риболовни уреди както в река Дунав, така и в останалите водоеми в региона.

Предишни операции

По-рано тази година, при проверка в района на „Петров камък" в местността „Стълпище" край село Мечка, бяха иззети немаркирани мрежи за риболов с обща дължина 100 метра. Това показва, че нелегалният риболов продължава да бъде проблем в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    МON
    Браво на ИАРА.!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари