Задържаха собственика на фаталния балон край Ботевград

0
Пилотът е управлявал без лиценз въпреки множество сигнали
Пилотът е управлявал без лиценз въпреки множество сигнали

Пилотът е управлявал без лиценз въпреки множество сигнали

Министерството на вътрешните работи задържа Веселин Христов - собственик и пилот на нерегистрирания балон, от който извършиха фатален скок парашутисти край Ботевград. При инцидента загина 28-годишен мъж, а друг парашутист на 37 години е настанен в болница с опасност за живота. Според първоначална информация, вероятната причина за трагедията е свързана с проблем в екипировката.

Нарушения и липса на документи

Анелия Маринова, директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация", разкри сериозни нарушения при извършената проверка. "В процес сме на издаване на наказателно постановление за глоби. За съжаление това не можа да предотврати инцидента", заяви Маринова.

Установено е, че:

  • Балонът не притежава необходимите документи
  • Липсва регистрация на летателното средство
  • Няма удостоверение за летателна годност
  • Пилотът е управлявал без необходимия лиценз

Предишни сигнали срещу собственика

Срещу Веселин Христов са подавани няколко сигнала преди инцидента. При последната проверка от 13 октомври 2024 година е съставен констативен протокол за установени нарушения, след което собственикът е бил привикан в полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Шахматист
    Трябва да си клиничен олигофрен за да търсиш проблема в липсата на лиценз. Ако като че балона имаше залепен лиценз на коша и олигофрените с парашутите щяха да оцелеят. Само изчакайте до утре да видите мисирките из националните медии какви ще ги кудкудякат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари