Анелия Маринова: Балонът, от който са скочили парашутистите, е без регистрация

0
Собственикът не е имал лиценз, каза директорът на гражданската въздухоплавателна администрация
Собственикът не е имал лиценз, каза директорът на гражданската въздухоплавателна администрация Снимка: БТА

Собственикът не е имал лиценз, каза директорът на гражданската въздухоплавателна администрация

Двама души пострадаха днес сутринта при скок с парашут от балон с горещ въздух край Ботевград. Единият от тях е загинал, а другият е с тежки наранявания. Инцидентът е станал вероятно поради проблем с екипировката на парашутистите. В групата е имало още двама души - единият е извършил успешен скок с парапланер, а другият е останал в балона.

Нарушения и липса на разрешителни

Анелия Маринова, главен директор на Държавна агенция "Гражданска въздухоплавателна администрация", разкри сериозни нарушения при извършването на полета. "Получавали сме няколко сигнала за това лице. За съжаление това не можа да предотврати днешния инцидент", заяви Маринова.

Законодателни пропуски

В българското законодателство не съществува изрична забрана за скокове от балони с горещ въздух. От Гражданска въздухоплавателна администрация ще потърсят съдействие от Министерството на вътрешните работи и данъчните органи за законодателни промени.

Статистика на въздухоплавателните средства

В България са регистрирани общо 11 балона, като само четири от тях притежават необходимата летателна годност. Санкциите за нарушителите варират между 3000 и 10000 лева, както за летателна негодност, така и за нелицензиран пилот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ясно
    Ама балонджията ли ги е метнал от коша на балона? Насила ли? Или викате, щом няма лиценз, такси, данъци, налози, осигуровки и касова бележка, той е виновен, няма кой друг.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари