Осем души остават в ареста за измами с игрални автомати

0
Престъпната група действала в пет области на страната
Престъпната група действала в пет области на страната Снимка: БТА / Ирина Шопова

Престъпната група действала в пет области на страната

Осем души, уличени в мащабна измама с игрални автомати и рулетка, ще останат в ареста по решение на Окръжен съд - Пловдив. Съдебното заседание се проведе при закрити врати поради наличието на секретни материали по досъдебното производство, съобщиха от пресцентъра на съда.

Престъпна схема в пет области

В специализираната операция на "Икономическа полиция" участваха служители от областите Стара Загора, Плевен, Пловдив, Смолян и София - област. Основната част от групата е задържана на 20 октомври 2024 година в град Плевен.

Организирана престъпна група

Престъпната група се състои от седем мъже и една жена на възраст между 41 и 68 години, като водачът ѝ е от град Пловдив. За осъществяване на престъпната схема са били привлечени крупиета и управители на игрални заведения, без чието съдействие измамата е била невъзможна.

Криминално минало

Петима от задържаните членове на групата имат криминални прояви в миналото, включително престъпления против личността, собствеността и икономически престъпления, сред които манипулации на компютърни системи.

Иззети доказателства

При претърсването на 21 имота, включително жилища, апартаменти и гаражи, както и четири автомобила, разследващите са открили множество веществени доказателства. Сред тях са разглобен игрален автомат, използван за симулация, няколко рулетки, парична сума в размер на 39 500 лева, електронни устройства, множество топчета и документи.

Решението на Окръжен съд - Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    За момент се зарадвах, че са изпоарестували мега мошениците съдържащи такива автомати, които грабят брутално народа. А то било група опитваща да прецака тях. Полицията е действала по указания на хазартаджиите. Ще им наемат сега къща за гости, ще им заколят няколко добитъка, две три топ проститутки ще им пратят и ще се изолират за няколко дена за да се порадват на благодарноста от сърце. Ако вземат пари на ръка ще е грозна корупция.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари