Две годишнини на Иван Вазов отбелязаха в Караманово

0

Ученици посетиха читалищната библиотека

По инициатива на Народно читалище „Светлина“ в Караманово бяха отбелязани две годишнини, свързани с патриарха на българската литература. На 9 юли се навършват 174 години от рождението на Иван Вазов и 130 години от издаването на романа „Под игото“.

Още в първите дни на лятната ваканция читалнята на читалищната библиотека се превърна в място за отбелязване на светли годишнини. Заедно с ученици от ОУ „Христо Ботев“ открихме и разгледахме различни издания на „Под игото“. С децата подготвихме табло с творби на народния поет и подготвихме кът за живота и творческия път на твореца“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Децата, които посетиха библиотеката, бяха от различни класове. Те проявиха желание да научат повече подробности за един от най-четените български романи. Петя Герасимова задоволи любопитството им като разказа интересни подробности за отделните персонажи в творбата. Малчуганите научиха, че „Под игото“ излиза на „бял свят“ точно преди 130 години, а романът е от отпечатан с помощта на издателство „Т. Ф. Чипев“. Децата рецитираха стихове и четоха разкази от Иван Вазов. Седмокласникът Мирослав Георгиев прочете откъси от любимите му сцени в романа.

Пътуването в историята на романа „Под игото“ приключи със снимки пред фигурата на Иван Вазов в Алеята на будителите, оформена пред читалището. Децата не скриха, че е положено едно добро начало по време на ваканцията и заявиха желание за нови срещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари