Ахмед Доган: Извинявам се пред целия български народ, че имаме отношение към създаването на това "политическо чудовище"!

2
Доган: Държавата е против нас, включително съдебната система и полицията
Доган: Държавата е против нас, включително съдебната система и полицията Снимка: Коалиция „Алианс за права и свободи“

Доган: Държавата е против нас, включително съдебната система и полицията

В дъждовен ден в столицата, почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) д-р Ахмед Доган се присъедини към протестиращите пред бившия Партиен дом в така наречения Триъгълник на властта. Събитието привлече вниманието с присъствието на стотици демонстранти, които се събраха въпреки неблагоприятните метеорологични условия.

Централна фигура в протеста беше Биршен Ибрямова, съпруга на Джейхан Ибрямов, който според твърденията на протестиращите е бил неправомерно задържан. Ибрямова обяви гладна стачка в знак на протест срещу ареста на съпруга си, привличайки подкрепата на д-р Доган и множество симпатизанти.

В емоционално обръщение към събралото се множество, д-р Доган изрази своята солидарност с Ибрямова и нейния съпруг. Той заяви: "Специално дойдох, за да подкрепя тази смела и силна жена и нейния съпруг Джейхан. Тепърва ще се говори кой е създал това момче! ДПС няма основна роля в неговото създаване, но има роля в неговото утвърждаване!"

В забележително откровен момент, почетният председател на ДПС отправи извинение към българското общество: "И аз използвам случая, за да се извиня пред целия български народ, пред цялото общество, че имаме отношение към създаването на това 'политическо чудовище'!"

Доган продължи с призив за защита на демократичните ценности и държавността, подчертавайки това като основна цел на движението в настоящия момент. "Давам клетва пред вас, че ще направя всичко възможно, това предизвикателство да се превърне в наша сила," заяви той пред ентусиазираната тълпа.

Лидерът на ДПС изрази загриженост относно състоянието на демокрацията и държавните институции, твърдейки: "Държавата е против нас, включително съдебната система, полиция и различни други органи на контрол." Той призова за възстановяване на нормалността и преодоляване на страха, който според него се е настанил в обществото.

Присъствието на д-р Доган на този протест и неговите силни изявления подчертават нарастващото напрежение в политическата сфера и загрижеността относно състоянието на демократичните институции в страната. Събитието повдигна въпроси за ролята на ДПС в политическия живот на България и отношенията между различните власти в държавата.

Протестът пред бившия Партиен дом се превърна в платформа за изразяване на недоволство срещу предполагаеми нарушения на демократичните принципи и призив за промяна в политическата система. Остава да се види как тези събития ще повлияят на политическата динамика в страната и какви ще бъдат последствията от тази публична демонстрация на несъгласие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    123
    Хипер подли калмари, пуснаха го да им купува гласове и като го лепнаха мигом се отрекоха от него.
  • 3
    1
    Анонимен
    Не приемам извинения от дерибеи!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари