Биршен Ибрямова: Автентичните депесари нямат нужда от купуване на гласове

0
Г-н Пеевски много обича някой да се страхува от него
Г-н Пеевски много обича някой да се страхува от него

Г-н Пеевски много обича някой да се страхува от него

Конфликтът между почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган и настоящия лидер на партията Делян Пеевски придоби нови измерения след скандалното задържане на кандидат-депутат от "Алианс за права и свободи". Биршен Ибрямова, съпруга на арестувания Джейхан Ибрямов, разкри подробности за напрежението в партията в интервю за bTV.

Ибрямова, която е дългогодишен упълномощен представител на Доган, категорично отхвърли обвиненията за купуване на гласове. "Аз съм автентичен депесар – ние автентичните депесари нямаме нужда от купуване на гласове", заяви тя пред камерите на "120 минути". Според нея, именно Пеевски е този, който се опитва да всее страх сред традиционните поддръжници на ДПС.

Разривът между двамата влиятелни политици е настъпил на 17 юни тази година. Тогава Доган е поканил Пеевски на среща, за да му напомни за необходимостта от спазване на партийния устав и решенията на Националния съвет. Спорът е възникнал около ръководството на парламентарната група на ДПС, където вместо двама съпредседатели, какъвто е бил първоначалният план, Пеевски е станал единствен председател.

Валентин Тончев, понастоящем независим депутат, добави: "Този акт (Делян Пеевски да е единствен председател на ПГ на ДПС) беше подписан от депутатите на празен лист с обяснението, че трябва да входираме много важен закон".

След неуспешния опит за помирение, Доган е поискал от Пеевски да напусне партията. В отговор, Пеевски е заявил, че Доган е този, който трябва да се оттегли.

Относно бъдещите коалиционни партньори на "Алианс за права и свободи" в следващия парламент, Тончев заяви, че ще подкрепят "създаването на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за ролята на Делян Пеевски в КТБ, в "Булгартабак", в Българската банка за развитие, в "Осемте джуджета", ролята му в прокуратурата, в съда, в КОНПИ".

Тончев призна, че в ДПС осъзнават грешките си и са готови да понесат политическите последствия на предстоящите избори на 27 октомври.

Междувременно, прокуратурата обвини Джейхан Ибрямов в искане на 200 000 лева от Мирослав Тодоров под претекст за купуване на гласове. Ибрямов бе задържан с белязани пари. Биршен Ибрямова отхвърли обвиненията, твърдейки, че съпругът ѝ е бил натоварен с предизборната кампания на "Алианс за права и свободи" в качеството си на заместник-председател по организационните въпроси на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари