Биршен Ибрямова: Завладяната държава е в пълен ход! Няма да ни уплашите!

0
В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа
В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа Снимка: Биршен Ибрямова / Facebook / Архив

Не знам къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан

Биршен Ибрямова, съпругата на независимия депутат Джейхан Ибрямов, съобщи в социалната мрежа Facebook, че от няколко часа няма информация за местонахождението на съпруга си. Ибрямов е кандидат от Алианс за права и свободи на Ахмед Доган за предстоящите парламентарни избори.

В публикацията си госпожа Ибрямова потвърди, че в семейното им жилище в столицата е извършен обиск от екипи на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). "В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа", написа тя.

Биршен Ибрямова, която е лична секретарка на Ахмед Доган от над 30 години, изрази недоумение относно ситуацията: "Уважаеми съпартийци, скъпи колеги, приятели! В отговор на десетките обаждания, които получих през последните часове - все още нямам информация къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан".

Тя категорично заяви, че двамата със съпруга ѝ никога не биха извършили нещо, което да накара децата, родителите, приятелите и колегите им да се срамуват.

Информацията за акцията на КПКОНПИ и Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) първоначално беше разпространена от сайта Bird.bg в социалната мрежа Facebook, след като евродепутатът от Движението за права и свободи (ДПС) Илхан Кючюк публикува тревожно съобщение в профила си: "Нямаме връзка с Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?"

Според непотвърдена информация на bTV и Нова телевизия, Ибрямов е задържан и му е повдигнато обвинение за подкуп и купуване на гласове. Акцията се провежда по неотложност, въпреки че Ибрямов има кандидатдепутатски имунитет. Според българското законодателство, ако лице бъде задържано в момента на извършване на престъпление, този имунитет отпада и то може да бъде задържано за 24 часа.

Депутатката в 50-то Народно събрание и кандидат-депутатка от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Лена Бориславова коментира ситуацията във Facebook: "Водачът на Доган в Шумен е в неизвестност от часове. Антикорупционата комисия на Пеевски претърсва дома му. Вървят слухове за арест на Доган. Всичко се развива след залез слънце. Звучи като криминален сценарий, но не е - случва се в уж европейска България".

Джейхан Ибрямов беше замесен в разследване на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Националната агенция за приходите (НАП) за измами с данък добавена стойност (ДДС), след като стана ясно, че е ползвал иззет при акция за данъчни измами джип. В интервю за Българската национална телевизия (БНТ) той призна за автомобила, като поясни, че го е ползвал със съответните договори и пълномощни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Мустафа
    Аба Биршеен, години наред такива като вас богатеят на гърба и на турци и на българи, и на цигани. Години наред викахте на Делян, "господин Пеевски". Години наред бяхте на софрата с Доган и с кой ли още не. Сега за част от вас дойде време да платите вересиите, и за това врещите като на сюннет. Ама така като гледам, малко ще ви поступат, малко ще видите зор, ама пак ще има турска питка от тракийско златно жито за вас. Само, че вече няма да е толкова голяма, както преди, и няма да има вече мазно турско кафе към нея.
  • 3
    1
    Гърни Спасовски
    Делянчо е пич, макар и от свински произход. Май играе за силите на доброто, като ще разтури ДПС, както разтури Булгартабак, КТБ и други по-малки предприятия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари