Джейхан Ибрямов е спипан с белязани пари

2
Обвинението срещу независимия кандидат-депутат е за купуване на гласове и подкуп
Обвинението срещу независимия кандидат-депутат е за купуване на гласове и подкуп Видео: bTV

Обвинението срещу независимия кандидат-депутат е за купуване на гласове и подкуп

Независимият кандидат-депутат Джейхан Ибрямов бе спипан с белязани пари.

Джейхан Ибрямов, независим кандидат-депутат от коалицията "Алианс за права и свободи", оглавявана от Ахмед Доган, бе арестуван вчера в София при драматични обстоятелства. Според информация на bTV, задържането е осъществено в момент на предполагаемо получаване на белязани пари.

Въпреки депутатския имунитет, с който се ползва Ибрямов като кандидат за народен представител, законът позволява задържане при заварено престъпление. Обвиненията срещу него са тежки - за купуване на гласове и подкуп, твърдят източници на bTV.

Този инцидент е поредното звено във верига от събития, свързани с Ибрямов. Миналия месец автомобилът му - луксозен джип, бе иззет при мащабна акция, обхванала няколко големи града в страната - София, Монтана, Враца и Плевен.

На 2 октомври вечерта бяха проведени претърсвания в имоти, свързани с Ибрямов. Според непотвърдена информация, операцията е била ръководена от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Източници, пожелали анонимност, съобщават, че в късния следобед Ибрямов е бил отведен на разпит.

Преди време Ибрямов попадна в центъра на скандал, свързан с иззет при акция за данъчни измами джип. В интервю за Българската национална телевизия той призна, че е ползвал въпросния автомобил, но подчерта, че това е ставало със съответните договори и пълномощни.

"Но оттам нататък да използваш автомобил, ако използването на автомобил със съответните договори и пълномощни е престъпление, тогава тя половин България трябва да бъде подведена под някаква отговорност. А всичко останало, свързано с някакви данъчни измами, зърно, торове - нито имам бизнес, нито съм се занимавал с бизнес", заяви Джейхан Ибрямов в ефира на медията през август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари