Прокуратурата поиска сваляне на имунитета на Джейхан Ибрямов

2
Кандидат-депутатът е задържан с 400 000 лева, за които се предполага, че са за купуване на гласове
Кандидат-депутатът е задържан с 400 000 лева, за които се предполага, че са за купуване на гласове Снимка: БГНЕС

Кандидат-депутатът от "Алианс за права и свободи" бе задържан при опит за купуване на гласове

Софийската градска прокуратура е поискала сваляне на имунитета на Джейхан Ибрямов, кандидат за народен представител от "Алианс за права и свободи", след драматичен арест в близост до болница "Пирогов" в столицата. Ибрямов е задържан с част от сума в размер на 400 000 лева, за която се предполага, че е предназначена за купуване на гласове.

Според информация, предоставена от прокуратурата, при ареста са открити около 100 000 лева в белязани банкноти. Освен това, разследващите органи твърдят, че разполагат със звукозапис, който уличава Ибрямов в незаконната дейност, информира bTV.

Държавното обвинение е действало светкавично, като още в нощта на ареста е уведомило по телефона Централната избирателна комисия (ЦИК) и Народното събрание за случилото се. Официално е поискано разрешение за сваляне на имунитета на Ибрямов, което би позволило повдигането на обвинение за купуване на гласове.

В хода на разследването, от дома на кандидат-депутата са иззети допълнителни 10 000 лева в брой, както и различни документи и тефтер, които могат да послужат като доказателствен материал.

Междувременно, в град Хасково се гледа мярката за неотклонение на Мюмюн Искендер, кмет на община Минерални бани, който също е кандидат за народен представител от същата политическа формация. Искендер е задържан по обвинение за участие в организирана престъпна група, свързана с усвояването на европейски средства.

Съпругата на Джейхан Ибрямов, Биршен, излезе с емоционално изявление в социалните мрежи, отричайки обвиненията срещу съпруга си:

"Скъпи приятели, Аз и Джейхан никога не бихме направили нещо, заради което децата ни, родителите ни, приятелите ни и колегите ни да се срамуват и ходят с наведена глава! Нас не ни е страх! Това, което през последните три месеца се случва с всички, които гордо заявихме подкрепата си за господин Доган, е поредното доказателство, че завладяната държава е в пълен ход! Няма да ни уплашите!"

Очаква се до края на деня да има отговор от ЦИК и парламента относно искането за сваляне на имунитета на Ибрямов. Този случай повдига сериозни въпроси за честността на предстоящите избори и ефективността на мерките срещу купуването на гласове в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари